Koh Tao sommer 2018

Turen fra Singapore til Koh Tao gik via Koh Samui. Det var en knap 2 timers flyvetur med SilkAir (Singapore Airlines) til Koh Samui og der var både tid til et varmt måltid og film. Det er vi ikke vant til på så korte ture.

I den lille, åbne lufthavn på Koh Samui blev vi i tvivl om vi skulle have et ankomstvisa, men det var ikke nødvendig. Efter et kort check i immigrationen stod vores kufferter parat og vi gik ud for at finde en taxi, der kunne køre os til havnen vi skulle sejle fra. 

I ankomsthallen var vi så heldige at færgeselskaberne har en stand hvorfra de arrangerer transporten til havnen. Så vi betalte de (vistnok) 100 Bath (20 kr) per person og blev sat ind i en mini van med air con, der kørte os direkte til den pier hvorfra vores færge skulle sejle. 

Havnemolen på Koh Samui hvor vi venter på færgen til Koh Tao

Havnemolen på Koh Samui hvor vi venter på færgen til Koh Tao

Færgeturen skulle tage 2 timer men vi blev næsten en time forsinket, da færgen ikke kunne lægge til ankomst pier’en, da det var for lavvandet hvilket er typisk for vestsiden af Koh Tao på denne tid af året. Det betød, at vi skulle skifte til en mindre båd i åbent vand lige ud for kysten men det var samtlige passagere med bagage der skulle over.

Koh Tao er en lille klippeø på størrelse med Anholt. Øen er kendt for at have nogle af Thailands bedste dykkerområder og alt på øen er centreret omkring dykning. Der er ingen store veje og de typiske transportmidler er knallerter, scootere og pick-ups der fungerer som taxier. Der sidder man ofte bag på ladet, som på nogle taxier var overdækket. Benzin til de mange to-hjulet køretøjer blev solgt i flasker fra mange små gadebutikker. 

Der er kun få egentlige byer, Mae Haad som er havnen og Sairee som er stedet hvor tingene sker.

Mae Haad er en samling turistbutikker, dykkerforretninger og cafeer som tager udgangspunkt i havnen, som er hovedfærdselsåren til Koh Tao. Det er ikke specielt charmerende, så vi var der kun da vi ankom og da vi skulle videre til Koh Samui.

Butikker i den ene gade ned til havnen i Mea Haad

Butikker i den ene gade ned til havnen i Mae Haad.

Sairee har en stor flot strand og der ligger mange (såkaldte) ressorts og restauranter ned til stranden. Der er også en mange taxi-både, som man kan hyre til at tage en tur rundt om øen eller som alternativ transport tilbage til sit overnatningssted. Det kunne være et hurtigere alternativt end taxi på land. Ud over det store antal dykkerforretninger så findes også et stort antal massage og skønhedsbutikker.

Gåtur på stranden i Sairee.

Gåtur på stranden i Sairee.

I havnen blev vi hentet af vores ressort – Cape Shark Villas – der kørte os igennem små, beskidte og til tider temmelig stejle veje op til vores hjem for de næste fem dage.

Cape Shark Villas består af over 30 villaer og lejligheder, som ligger spredt ud over en klippeskråning, så alle veje og stier er meget stejle. Alle villaer og lejligheder har udsigt til Shark Bay og villaerne har egen pool. Stedet er ejet af en svensker, som vi tilfældigvis mødte i receptionen en dag. Han kunne fortælle mange sjove historier om stedet. Han købte jorden for 10 år siden og har løbende bygget villaer, som skulle udlejes. Han ejer ikke dem alle. Nogle er solgt til private som enten selv udlejer dem eller lader dem udleje igennem ressortet. Prisen på en villa ligger p.t. omkring 10 mio. Bath (ca. 2 mio kr.).

Vores villa – C22 – har tre værelser med dobbelt senge og bad og toilet samt et køkken/alrum. Der er en stor udendørs terrasse med 4 liggestole og en lille pool samt en overdækket spiseplads. Fra terrassen og alle rum er der en fantastisk udsigt over Shark Bay.

Maria, Cecilie og Jesper i poolen med udkik over Shark Bay.

Maria, Cecilie og Jesper i poolen med udkik over Shark Bay.

Udsigten fra et soveværelse.

Udsigten fra et soveværelse.

Vi spiste morgenmad og en del aftenmåltider på terrassen. Der er nemlig mange restauranter som bringer mad ud og det bliver brugt i stor stil af alle resorts. Vi havde menukort liggende fra 8 forskellige restauranter og med villaen fulgte en mobiltelefon som vi frit kunne anvende (da de lige fik tanket taletidskortet op ?). Vi fik serveret morgenmad bestående af stegte ris, spejlæg, brød, frisk frugt, kaffe og juice på vores terrasse hver morgen. 

Spisning på terrassen.

Spisning på terrassen.

Navnet på bugten skyldes den store mængde sorttippede revhajer, som holder til der. Det er en meget sky haj art, så man skal være tidligt ude for at se dem. Vi så dem aldrig men vi tilbragte også det meste af tiden i vores pool.

Fra ressortet kunne man 4 gange om dagen kører med ned til havnen i Mae Haad og til den største og mest populære strand ved Sairee. Det benyttede vi os af et par gange.

I Sairee besøgte vi en negle- og massagebutik, hvor pigerne fik ordnet hænder og fødder (massage, negle og neglelak) i pink massagestole i butikken. I mens fik Jesper en thai massage på en briks med udsigt til vandet. Thaimassage består af tryk med albuer og underarme samtidig med at man bliver strukket og bukket i alverdens vinkler, så man skal ikke være pivet. Til gengæld er man et nyt menneske efter massagen. Og så er det utrolig billigt. Vi betalte mindre end 400 kr. samlet for vores 4 x 1 times behandlinger. 

Pigerne vælger farve til neglelakken.

Pigerne vælger farve til neglelakken.

Man kan ikke have været på Koh Tao uden at have været ude at dykke eller snorkle. Så derfor fik vi receptionen til at arrangere en sejltur rundt om øen. Vi blev hentet i taxi og kørt ned til havnen hvor kaptajn Noi ventede på os med sine traditionelle langbåd med overdækning (ellers bliver man stegt) og han brugte det meste af dagen på at tage os til nogle spændende snorkelsteder rundt omkring øen.

Ombord på en taxi båd der tog os rundt om Koh Tao.

Ombord på en taxi båd der tog os rundt om Koh Tao.

Desuden gjorde vi et stop ved Nangyuan Island, som er tre små øer som er forbundet af en smal sandtange. Det er lavet til en naturpark som der bliver passet godt på. Det er f.eks. forbudt at bringe plastikflasker ind på øen. Men de udleverer gerne plastiksugerør sammen med deres glasflasker. Ander steder på Koh Tao fik vi genanvendlige metalsugerør. Desuden er besøgelsestiden  begrænset til kl. 9-17 og man betaler 100 Bath for at komme ind og se øen. Eneste aktivitet er badning fra den smalle strand eller en mindre vandretur op på toppen af en af øerne hvor man har udsigt over parken.

NangYuan Island

NangYuan Island

Dette var sidste stop inden vi kom tilbage til havnen og blev transporteret tilbage til vores villa. Prisen for det hele (transport frem og tilbage, sejltur rundt om øen inkl. snorkeludstyr) var 4.000 Bath (800 kr.) for os alle fire og det var givet godt ud.

Ellers foretog vi os ikke meget andet end at dase ved poolen og bestille mad udefra. Og det skal lige siges at de var overraskende god mad fra alle restauranter.

Der slappes rigtig meget af ved poolen.

Der slappes rigtig meget af ved poolen.

Vejret var typisk delvist skyet og temperaturer omkring 30 grader. Vi fik en del vind fra havet men vi lagde typisk kun mærke til det når der var vindstille (og pludselig meget varmt).

Fredag tog vi afsked med Cape Shark Villas og Koh Tao for at tage til Koh Samui. Vi blev kørt til havnen og tog med en hurtigfærge tilbage til Koh Samui.

 

Stemningsbilleder fra Koh Tao:

Vores villa - C22 - i Cape Shark Villas.

Vores villa – C22 – i Cape Shark Villas.

Vores villa C22

Vores villa C22

Udsigt fra vores villa

Udsigt fra vores villa

Udsigten fra vores villa.

Udsigten fra vores villa.

Der kom mange overfyldte både med turister der skulle snorkle i Shark Bay.

Der kom mange overfyldte både med turister der skulle snorkle i Shark Bay.

Trængsel i Shark Bay.

Trængsel i Shark Bay.

Denne fætter landede med et bump på terrassen en aften.

Denne fætter landede med et bump på terrassen en aften.

Kort efter dukkede denne krabbe op i klipperne ved terrassen som er 30 m. over havet.

Kort efter dukkede denne krabbe op i klipperne ved terrassen som er 30 m. over havet.

Aftenstemning i C22

Aftenstemning i C22

Aftenstemning i C22

Aftenstemning i C22

Der er ikke meget strand på Nangyuan i forhold til turister.

Der er ikke meget strand på Nangyuan i forhold til turister.

Solnedgang på Sairee beach

Solnedgang på Sairee beach

Solnedgang på Sairee beach.

Solnedgang på Sairee beach.